Overslaan en naar de inhoud gaan

Gratis appelbomen op het domein van Kasteel van Ordingen

Seppe de Jodelaar geeft jodel les in video
door Jozef Croughs
datum07/05/2022
geenreactie

Zaterdag 7 mei is het zover, dan delen we op één voormiddag, tussen 8.30 en 12.30 uur alle 900 gratis appelboompjes uit die onze lezers in Sint-Truiden bestelden. In Sint-Truiden staan op het terrein van het Kasteel van Ordingen de appelboompjes klaar voor de abonnees uit Sint-Truiden.

Nog even meegeven: de boompjes zijn tussen 1,50 meter en 1,80 meter hoog, de stam heeft ongeveer de dikte van een borstelsteel. De boompjes zitten niet in een pot. De wortels liggen bloot, er zit geen aarde aan, maar eventueel kan u een zakje meebrengen om rond de wortelkluit te doen tijdens het transport. U kunt alleen een boompje meekrijgen als u er eentje heeft besteld via onze actie. U hebt een mail ontvangen met een QR-code en praktische richtlijnen voor de afhaling, breng die mail mee naar het afhaalpunt. Als u daar die bevestigingsmail kan laten zien op uw gsm is dat prima, afdrukken hoeft dus niet, laten we papier besparen! Samen met het boompje krijgt u plantinstructies mee.

We verdelen verschillende appelrassen, het kan verschillen van gemeente tot gemeente. We kunnen niet vooraf zeggen welke soort appelboom in welke gemeente wordt uitgedeeld. U kunt dus ook niet zelf een ras/boompje uitkiezen. In elke Limburgse gemeente is er dan een afhaalpunt waar de teams van HBVL de gereserveerde de 27.000 boompjes uitdelen.

27.000 gratis appelbomen besteld bij actie van HBVL

Ze zijn verdeeld, in Sint-Truiden, de 900 gratis appelbomen op het domein van Kasteel van Ordingen. Het was erg druk zaterdagmorgen tussen 8.30 en 12.30 uur toen alle appelbomen door de lezers van Het Belang van Limburg werden afgehaald. Ook een dankjewel aan Miet en Richard Sleurs die ons de mogelijkheid gaven, om onze actie te doen slagen op het mooie kasteel domein. Hopelijk kunnen alle nieuwe eigenaars en eigenaressen van de appelbomen binnen een paar jaar genieten van de lekkere eigen geteelde vruchten

Seppe de Jodelaar geeft jodel les

Joske Bronckart die al meer dan 50 jaar ambiance brengt op het podium wist ook in Ordingen de aandacht te krijgen. Tijdens het afhalen van zijn appelboom in Ordingen was het hilariteit alom toen Seppe de Jodelaar (Joske Bronckart) aan een jonge jodel fan een demonstratie gaf. Zo leer je jodelen met Louis en Leon . 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.