Overslaan en naar de inhoud gaan

De werken aan de turborotonde Stayen zijn gestart

Wie kan probeert best de doorgang aan de rotonde te vermijden.
door Jozef Croughs
datum27/04/2022
geenreactie

Vanaf woensdag 27 april is de verkeerssituatie gewijzigd, en wordt de tijdelijke werfweg onderaan de rotonde, aan de kant van de Aldi, in gebruik genomen. Zo kan het verkeer de komende maanden de werken aan de rotonde passeren. De Tiensesteenweg richting het centrum zal vanaf dan aansluiten op de werfweg. Zo ontstaat er tijdelijk een drietaks kruispunt.

Verkeer tussen Tienen en Sint-Truiden-centrum verloopt via het tijdelijke drietaks kruispunt. Ook verkeer van Luik kan via dat kruispunt het centrum bereiken.

Verkeer staduitwaarts richting Luik en Gingelom zal een omleiding volgen via de Montenakenweg, om het tijdelijke kruispunt te ontlasten.

De Zoutleeuwsesteenweg wordt ter hoogte van de rotonde afgesloten tot eind juni. Verkeer van en naar Zoutleeuw volgt een omleiding via Wilderen.

Voor fietsers geldt er een veilig alternatief rond de werfzone, via de fietsknooppunten langs de Volmolenweg en Truierweg.

De nieuwe turborotonde zal in de zomer in gebruik genomen worden.

Deze de aannemer is met de vernieuwing van de rotonde die in verschillende fases zal verlopen gestart. In de eerste fase wordt de rotonde zo goed als volledig aangelegd. Eind juni zou het verkeer al deels over de turborotonde kunnen rijden. Tot aan het bouwverlof begin juli wordt gewerkt aan de Tiensesteenweg richting het centrum. Daarna gaat de turborotonde open, uitgezonderd de bypass voor doorgaand verkeer van Tienen naar Luik. De zone van de bypass en de ventweg wordt pas later in het najaar aangelegd, als in die zone de nutswerken zijn uitgevoerd.

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.