Overslaan en naar de inhoud gaan

Kastkunst steekt Truiense elektriciteitscabines opnieuw in een kleurrijk jasje

door Jozef Croughs
datum25/04/2022
geenreactie

Voor de tweede editie van Kastkunst slaat het lokaal bestuur van Sint-Truiden opnieuw de handen in elkaar met professionele kunstenaars om een kunstwerk te creëren op tal van elektriciteitscabines. De verrassende creaties zullen dit jaar opduiken in zowel het stadscentrum als in een aantal Truiense deelgemeenten.

“Wie elektriciteitscabine zegt, denkt vaak aan een muisgrijze kast die geruisloos opgaat in het straatbeeld. Door deze alledaagse voorwerpen te transformeren tot een kleurrijk kunstwerk wekt Kastkunst het Truiense straatbeeld tot leven” zegt Johan Mas, schepen van Nutsleidingen. Hiervoor wordt naar goede traditie samengewerkt met een aantal getalenteerde kunstenaars die met hun rijkgevulde kleurenpalet tal van elektriciteitscabines omtoveren tot kunstwerken met een eigen verhaal. Meer info: 

“Tijdens de eerste editie hebben we het concept ‘kastkunst’ in het stadscentrum geïntroduceerd. Lokale artiesten creëerden tal van kunstwerken in het stadscentrum. De kunstenaars creëren niet alleen een kleurenspektakel op de elektriciteitscabines in het stadscentrum, maar trekken nu ook naar enkele deelgemeenten”, zegt waarnemend burgemeester Ingrid Kempeneers (CD&V).

Dit jaar werken weer tal van begaafde kunstenaars mee aan het project, onder anderen Alyssa Bers, Stephanie Kempeneers, Mr. Donka, Emma Veulemans, Jet Driesen en de leerlingen van de Academie Haspengouw Beeld. Deze samenwerking zorgt voor unieke kunstwerken, die één worden met hun omgeving. “Nieuw voor deze editie is dat iedere elektriciteitscabine voorzien is van een QR-code die doorverwijst naar meer informatie over het kunstwerk en de betrokken artiest,” besluit Stijn Vanoirbeek (CD&V) schepen van Kunstonderwijs en Cultuur.

Naast het stadscentrum kan men dit jaar de creaties ontdekken de deelgemeenten Brustem, Engelmanshoven, Ordingen, Gelinden en Aalst.

.

 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.