Overslaan en naar de inhoud gaan

Aquafin plantte al 10.000 bomen aan waterzuiveringstations

door Jozef Croughs
datum12/03/2022
geenreactie

Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir wil tegen 2024 veel meer bos in Vlaanderen creëren. Om die doelstellingen te halen heeft ze aan verschillende instanties zoals Natuur en Bos een oproep gedaan, maar ook aan bedrijven en particulieren om meer bos aan te planten. 

Eén van de projecten dit jaar vindt plaats in Runkelen (Sint-Truiden). Naast en op de rioolwaterzuiveringsinstallatie ligt een terrein van 1750m² dat zich uitstekend leent om bos aan te planten. Hier zal de 10.000ste boom op Aquafin’s grondgebied geplant worden.

“Wij als Aquafin ondersteunen dat initiatief en twee jaar geleden zijn wij al begonnen op onze zuiveringsinstallaties meer bomen aan te planten. Vandaag werd onze tienduizendste boom geplant en dat willen wij natuurlijk even in de verf zetten. Wij zijn dan ook vereerd dat minister Zuhal Demir vandaag bij deze speciale boomplantactie aanwezig is het nut van bomen ervan ondersteund. Daarom hebben we ook kinderen uitgenodigd om hen op een speelse manier bewust te maken van het nut van bomen en hoe belangrijk ze zijn voor de toekomst. Dat is eigenlijk de hele opzet van het verhaal,” zegt Ko Van Dorpe, Aquafin.

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.