Overslaan en naar de inhoud gaan

Stadsprins Steve I en Stadsjeugdprinses Lore I geven startschot voor ‘Carnaval

Verloren maandag in Sint-Truiden: kindercarnaval en overvolle terrasjes
door Jozef Croughs
datum01/03/2022
geenreactie

Het was maandag over de koppen lopen in Sint-Truiden. Onder een stralende lentezon was er kindercarnaval op de Groenmarkt. En hoewel er geen grote stoet uittrok, had de Orde van de Commeduur een geslaagd feestprogramma uitgewerkt. Op de Groenmarkt was er kindercarnaval voor groot en klein.

Op vrijdag 25 februari verklaarden de Truiense Stadsprins Steve I en Stadsjeugdprinses Lore de jaarlijkse carnavalskermis plechtig voor geopend. Tegelijk was het de officiële start van de feestelijkheden voor het verlengde carnavalsweekend. Ondanks de beperkingen door de gevolgen van de coronaepidemie wist de Orde van de Commeduur een goed alternatief en authentiek programma op te stellen.   

De afgelopen week bracht de ‘Koninklijke Orde van de Commeduur’ onder meer een bezoek aan de oudste inwoner van Sint-Truiden, de woonzorgcentra, het vaccinatiecentrum en de kinderafdeling van het Sint-Trudo Ziekenhuis. ‘Daarnaast hebben we ook al erg genoten van de talrijke filmpjes die de klassen uit het basisonderwijs hebben ingestuurd voor onze carnavaleske danswedstrijd ‘The Masked Dancer’’, vult Jo Sneyers, Opper van de Truiense Orde aan.

Tijdens de afsluiter maandagnamiddag was het op de koppen lopen en ging alle aandacht naar het kindercarnaval op de Groenmarkt. De kinderen konden zich helemaal uitleven op de Groenmarkt tijdens het wervelende kindercarnavalbal met animatie waar ook de ouders welkom waren.  Ook de handelaars participeerden in de feesten door de gevels van huizen en handelspanden een extra carnavalstintje te geven. Zaterdagavond waren het in verschillende cafés verklede bals georganiseerd en op maandagavond zijn het de mini-optredens van de carnavalsartiesten die voor de sfeer en gezelligheid zorgen in de in de cafés in de binnenstad.

Alle festiviteiten gebeurden natuurlijk helemaal zoals de geldende richtlijnen. “Samen met onze horeca-uitbaters zijn we in elk geval opgelucht dat het sluitingsuur nu verleden tijd is en dat feestvierders na het tonen van het Covid Safe Ticket zonder mondmasker in de cafés terechtkunnen. Ik twijfel er niet aan dat we dinsdagavond bij het Haringbijten kunnen terugblikken op een uiterst geslaagde carnavalseditie, besluit Opper Jo Sneyers.  

 

 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.