Overslaan en naar de inhoud gaan

Dan toch Rock Brustem op de voormalige vliegbasis in Sint-Truiden

door Jozef Croughs
datum11/02/2022
geenreactie

Op 8 en 9 juli staat Rock Brustem op de kalender. DronePort en de POM Limburg laten ook enkele andere evenementen toe in en rond Loods 66 op de voormalige luchtmachtbasis in Brustem.

Loods 66 en de hele omgeving wordt in juli twee dagen ongevormd tot een groot rock evenement. In het verleden lokte Bompad, de jaarlijkse fuif van Chirojongens RVM Sint-Marten, geregeld 3.500 à 4.000 feestvierders naar Loods 66. Daarnaast leenden de uitgestrekte terreinen en oude startbanen zich uitstekend als filmlocatie. In 2019 werd het voormalige militaire vliegveld ook de thuisbasis van DronePort, dat bovendien de regionale luchthaven uitbaat.

Intussen is het volledige terrein van DronePort omheind voor de veiligheid. Enkel de loodsen 66 en 55 vallen er net buiten en staan nog ingekleurd als evenemententerrein. De stad Sint-Truiden heeft nu de toestemming om loods 66 negen keer als evenementenlocatie ter beschikking te stellen van Truiense verenigingen en plaatselijke organisatoren. Loods 55 wordt ter beschikking gesteld van de carnavalsverenigingen voor het onderbrengen van de wagens. 

Van 24 tot 26 februari zal de voormalige luchtmachtbasis al dienst doen als servicezone van de Rally van Haspengouw. Later dit jaar volgen nog de jaarmarktprijskamp, een fitnessevent, een benefiet, een dance- en een rockfestival. “Voort wie er een goed kwaliteitsvol en lokale evenement wil organiseren is er nog plaats”, zegt schepen van Evenementen Hilde Vautmans.

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.