Overslaan en naar de inhoud gaan

Een greep uit ons archief

22 jarige Truiense voetbalfan door ordediensten in elkaar geslagen

Zaterdagavond voor de aanvang van de voetbalwedstrijd STVV – GBA werd Wilsen Konings (22) uit Sint-Truiden in Antwerpen door de ordediensten voor het stadion in elkaar geslagen. Aanleiding was een trommel die hij mee naar binnen wou nemen. Omdat hij het instrument niet meteen wou inleveren kwam het tot een zwaar treffen met de ordediensten. Hij moest voor verzorging overgebracht worden naar de spoedafdeling van een Antwerps ziekenhuis.  

Wilsen Konings werd 22 jaar geleden geboren in India. Toen hij enkel maanden oud was werd hij door Truiense ouders geadopteerd en woont sindsdien in Sint-Truiden. Als lid van verschillende Sint-Truidense supportersclubs volgt hij alle thuis -en uitwedstrijden van STVV. Dat deed hij vorige zaterdag opnieuw en reisde met Sector L, de jongeren supporters mee naar Antwerpen. "Zoals altijd kwam ik samen met mijn vrienden aan het stadion aan," doet Wilsen zijn verhaal. "Ik had zoals gewoonlijk mijn trommel bij om tijdens de wedstrijd voor de nodige ambiance te zorgen. Plots komt daar een steward op mij af met de mededeling dat mijn instrument niet mee binnen mocht en dat ik het moest afgeven. Omdat ik zelf een ex-steward was vroeg ik om de verantwoordelijke van de GBA stewards te spreken en te vragen waarom het geweigerd werd. Omdat ik weigerde om mijn instrument meteen af te geven uit vrees dat het beschadigd werd of ik het niet meer terug zou zien kwam het tot een klein opstootje tussen enkele Truiense supporters en de stewards," verteld Wilsen.  Enkele ogenblikken later komen de ordediensten tussenbeide en worden een paar Truiense supporters aangepakt waaronder Wilsen. "Ik heb om dat bruut geweld af te weren met mijn trommelstok in de richting van de politieagent gewezen," gaat Wilson verder. "Ik werd beschuldigd van het feit dat ik met mijn trommelstokken op de politieagenten zou geklopt hebben wat helemaal onterecht is. Men heeft mij een paar keer met mijn hoofd tegen een muur geslagen en op de grond gegooid. Twee politieagenten hielden mij op de grond terwijl de andere op mij begonnen te schoppen. Uiteindelijk werd ik naar een politiecombi gebracht waar men mij is beginnen uitschelden met racistische uitlatingen over mijn donkere huidskleur," besluit Wilsen.

Spoed

Omdat in de combi geen EHBO verzorgingskist aanwezig werd hij naar de spoedafdeling gebracht waar hij de nodige verzorging van zijn wonden kreeg. Na de verzorging werd hij terug overgebracht naar een politiegevangenis in Antwerpen. Intussen werden de politiediensten in Sint-Truiden verwittigd van zijn aanhouding die op hun beurt zijn ouders verwittigde. Uiteindelijk werd hij door zijn ouders in de gevangenis in  Antwerpen opgehaald.

Sector L

Eric Vanmanshoven verantwoordelijke van de Sector L heeft het zien gebeuren. "De hele voorval had voorkomen kunnen worden met een beetje begrip van de ordediensten. Met zes man tegelijk werd Wilsen onnodig hard en fel aangepakt. Twee man van de ordediensten hielden hem vast en met vier andere waren ze tegelijk op Wilsen aan het stampen. Ik ben ervan overtuigt dat die politieagressie alles te maken had met zijn donkere huidskleur," zegt Vanmanshoven       

 

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.