Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie sluit illegale drankverkoop in Tienen en Zoutleeuw.

door Jozef Croughs
datum23/03/2020
geenreactie

De politieagenten van de politiezone Getevallei hebben in de Jodenstraat in Budingen (Zoutleeuw) een woning waar illegaal drank werd verkocht gesloten. De feiten gebeurden zaterdagnamiddag. Tegen de bewoner-uitbater en de aanwezigen gasten werd een proces-verbaal opgesteld en kunnen zich aan een fikse boete verwachten. Op vrijdagavond sloot de politie ook al een café in de Spiegelstraat in Tienen waar een illegaal feestje achter gesloten deuren werd gehouden.

In Zoutleeuw kwam de politie in actie nadat burgemeester Boudewijn Herbots van de illegale praktijken op de hoogte werd gebracht. “Dit is ontoelaatbaar en druist in tegen alle logica wat ons door de overheid wordt opgelegd. Ik ken de plaats of de personen niet en vermoed dat het om een illegale drankverkoop gaat. Ik veroordeel niet dat mensen voor de gezelligheid samenkomen, maar in de huidige omstandigheden waarin wij verkeren en de gezondheid van onze medemens op het spel staat is het ontoelaatbaar. Daarom ook het directe ingrijpen van de politiediensten. De aanwezige personen zullen en boete in de bus krijgen wegens het niet naleven van de opgelegde regels door de overheid. Burgers nemen hun verantwoordelijkheid en tippen de politie. Laat dit een signaal zijn naar iedereen die het niet zo nauw neemt met de werkelijkheid,”zegt Herbots. De boetes kunnen oplopen tot 4000 euro en 3 maanden gevangenis.

Eerder al, op vrijdagavond, vielen de politieagenten van de politiezone Geteland in de Spiegelstraat in Tienen. Volgens burgemeester Partyka ging het om illegaal feestje achter gesloten deuren. De café-uitbater en vier klanten verstopten zich om aan de politie te ontsnappen, maar werd gevat. Ook zij riskeren boetes die kan oplopen tot 4000 euro en gevangenisstraffen.

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.