Overslaan en naar de inhoud gaan

Het afschaffen van de gratis ophaling grofvuil en de luxe die het meebracht

door Jozef Croughs
datum20/03/2020
geenreactie

Over de termijn die voorzien was om zelf het grofvuil naar het containerpark te brengen valt te discussiëren. De ongenuanceerde en georkestreerde Facebook commentaren waren niet mals en het stopzetten van de gratis ophaling is een onoverkomelijk probleem omdat niet iedereen over eigen vervoer beschikt.

Dat groot probleem kan nadien toch genuanceerd worden, aangezien de lange rijen aanschuivende bewoners probleemloos op het containerpark terecht konden om hun grofvuil te deponeren. ‘Uiteraard mits de korte of langere wachttijden’ want je bent er niet alleen en meestal op hetzelfde moment. Daarbij brengt de corona-crisis onverwacht extra soelaas. Na de verplichte opgelegde sluiting door de Vlaamse regering kunnen de burgers er opnieuw drie weken gratis terecht met het grofvuil.

Rommelmarkten

Opvallend, er is nog geen enkele opmerking gepost van de luxe die het heeft gebracht. Of is men al vergeten dat als je het groot grofvuil s'avonds netjes op straat zette, het s'morgens aantrof of er een bom gevallen was. Die bom waren de sjacheraars van rommel -en vlooienmarkten die s'nachts tijdens hun rooftochten alles dooreen zwierden en gesloten zakken en dozen openden en leegschudde. Wat bruikbaar was namen ze mee en al de rest lag als een puinhoop voor de woning. Dan toch liever wat aanschuiven dan het weer opnieuw op straat het grofvuil opruimen.

 

 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.