Overslaan en naar de inhoud gaan

Driedeco neemt nieuwe start na allesvernietigende uitslaande brand

door Jozef Croughs
datum13/02/2020
geenreactie

‘Acht januari 2020 een datum die in ons geheugen gegrift staat. Van de ene dag op de andere waren we alles kwijt. De droom van ons mama, alles van onze kleine Galileo en onze droom Driedeco... Een enorme brand kwam ons leven binnen. Zowel ons heden als ons verleden was op 30 minuten weg. Toch was de steun van de buren … ‘Geweldig’. Met dit opvallend facebookbericht maakte de zaakvoerder bekend dat ze een nieuwe start konden nemen. Na amper een maand viel alles opnieuw in een goede plooi. Dat dankzij vrienden, buren het straatcomité Stationsstraat en Rotarac Haspengouw is het hun gelukt.

Een totaal andere Brecht geeft vandaag een overzicht van de meest hectische 30 dagen uit zijn leven. “Ik weet nog dat ik samen met mijn broer heel verdwaasd de bluswerken gadesloeg van op straat en toegeven ik had totaal geen besef wat er daarna op ons zou afkomen,” doet Brecht Bruninx het verhaal.

Na amper 5 weken komt er een herstart. “Volgende week 12 februari, vlak voor Valentijn openen wij onze nieuwe locatie. Een voorlopige maar eentje die mag gezien worden. Bij Luc en Ariane Stevens stond nog een van hun toonzalen in hun bedrijf Stevens Houttechniek op de Lichtenberg (Industriepark Brustem) leeg. Het idee kwam van de familie Stevens waarvan de schoonzoon Robin al vele jaren en goede vriend is. Het voorstel kwam op het juiste moment want wij hadden al tevergeefs wat rondgekeken en hebben deze kans met twee handen gegrepen. Wij krijgen ook heel veel steun van Luc en zijn vrouw, en hebben hier een mogelijkheid tot ruime opslagplaats, onze goederen worden aangenomen als wij uit leveren zijn kortom het is een bijna familiale samenwerking om onze nieuwe opstart voor te bereiden. Ook bij onze leveranciers lopen de leveringen op wieltjes om snel een nieuw uitgebreid gamma antikelen aan onze klanten aan te bieden. Enkel bij de heropbouw van DrieDeco in Borgloon zit alles nog niet goed, daar blijft het wachten op de nodige attesten en goedkeuringen van de verzekering,” zegt Brecht.   

Solidariteit

Brecht is nog aangedaan als hij het over de solidariteit heeft die opgang kwam na de zware brand die zijn gezin en zaak trof. “Wij hebben gigantisch veel hulp gekregen uit verschillende hoeken. Het was hartverwarmend om dit mee te maken. Ik ben een levende getuige dat solidariteit zeker geen loos begrip is. De dag zelf stonden al mensen op onze stoep met allerlei spullen om onze dringendste noden te leningen. Dan moest het pas beginnen, het staatscomité samen met Rotarac Haspengouw zijn wij enorm dankbaar net zoals de andere individuele schenkingen voor de grote solidariteit en begrip die wij mochten krijgen. Ik kan bevestigen dat het goed besteed is want wij waren alles kwijt. Ik kan nu met de hand op hart zeggen dat het dankzij deze hartverwarmende acties wij de moed en kracht teruggevonden hebben om terug te vechten voor ons levensdoel. Het sterkte onze overtuiging dat je niet terugkunt en maar vooruit moet. Het zijn op die ogenblikken dat het gevoel, dat je er niet allen voorstaat die wonderen doen,” zegt Brecht. Nog dezelfde avond kregen ze kregen ze voor drie weken noodopvang ter beschikking in het vakantiehuis Hof ter Heerlijkheid in Hoepertingen. Daar was alle kookgerief en bad -en bedlinnen aanwezig om de draad snel weer opnemen. “Gelukkig hadden wij nog en woning in Voort die wij klaar maakten voor verhuur maar nog volledig moest worden ingericht. Met de steun van vrienden en schenkingen hebben wij deze woning nu kunnen klaar maken en is voorlopig onze woonplaats,” besluit Brecht.

Vrienden in nood 

Bij Luc en Ariane Stevens – Lenaerts overheerst en goed gevoel. “Brecht en Robin zijn al vrienden van in de lagere school. Hij was vorig jaar nog de getuige tijdens zijn huwelijk met onze dochter. De beslissing om hen een nieuwe uitvalbasis te geven om hun zaak terug op de rails te zetten was een snel uitgemaakte zaak. De toonzaal stond al een tijdje leeg voor een nieuw concept.

Dat laat nog even op zich wachten en dus was het een snel uitgemaakte zaak.  Voor ons is het geen extra kost, profiteren mee van de naambekendheid en tegelijkertijd helpen wij de vrienden van onze kinderen met de heropbouw van hun levensdroom,” besluit Luc.

 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.