Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijwoning volledig verwoest door brand

met video
door Jozef Croughs
datum13/02/2020
geenreactie

Zaterdag omstreeks 18.30 uur brak een uitslaande brand uit in een rijwoning in de Lepelstraat 56 te Sint-Truiden. Toen de brandweer arriveerde sloegen de vlammen al door de voordeur naar buiten. De 76-jarige alleenstaande bewoonster werd met ademhalingsproblemen afgevoerd naar het ziekenhuis. Haar woning is onbewoonbaar verklaard en de bejaarde dame krijgt opvang in het woonzorgcentrum De Akker.

Haar naaste buurman Roberto Giacomeli kan het maar niet vatten. “Ik heb nog tot zes uur samen met Christine tv gekeken. Iets wat ik elk avond doe vanaf een uur of half vijf. Vandaag was dat niet anders. Ik ben rond zes uur vertrokken en ze zei nog dat ik de deur niet moest dichttrekken omdat de verpleegster nog moest langs komen. Zij wist mij nog te vertellen dat ze nog wat champignons ging bakken. Na mijn eten ben ik naar boven getrokken om nog wat tv te kijken als plots mijn achterbuur, de zoon van mijn zuster mij kwam roepen dat de achterbouw, de keuken van Christine in vuur stond. Vermoedelijk heeft ze iets op haar vuur gezet wat fout gelopen is. Ik ben snel terug naar buiten gegaan en trof er haar op straat aan klaar om naar bed te gaan in haar slaapkleed,” doet Roberto het verhaal. Enkel minuten later werd het slachtoffer met de ambulance overgebracht naar het Ziekenhuis.

De oproep kwam binnen voor een brand in een rijwoning in de Lepelstaat. Toen de brandweer aankwam sloegen de vlammen al door de voordeur naar buiten. “Wij hebben de brand via de voordeur aangevallen en zo door de woonkamer tot in de keuken om daar de brand te blussen. Gelijktijdig werd aan de achterzijde aangevallen. De brand was vrij snel onder controle maar de schade in de woning is enorm zeker in het achterliggend gebouwtje. De exacte oorzaak is nog niet bekend,” wist sectorcommandant Dirk Odeurs van de Hulpverleningszone Zuid-West Limburg. Voor de twee katten kwam alle hulp te laat.   

 

 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.