Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitslaande brand verwoest bordeel op Chaussée d' Amour

door Jozef Croughs
datum09/02/2020
geenreactie

Een uitslaande brand heeft de Claridge bar aan de Luikersteenweg in Sint-Truiden volledig verwoest. Rond 6.30 uur vrijdagmorgen sloegen de vlammen uit de bovenverdieping van de bar. Op dat ogenblik was niemand meer in het gebouw. Donderdag omstreeks het middaguur brak ook al brand uit in een kleine ruimte van de bar. De oorzaak was vermoedelijk een kortsluiting van de bekabeling in het plafond in een kleine badkamer. Twee branden in 24 uur versterkt het vermoeden van kwaad opzet. Een branddeskundige van het parket kwam ter plaatse.

Het was buurman Stefan Berebroeckx die omstreeks 6.15 uur naar het werk vertrok en de rook opmerkte die uit de stukgesprongen ramen ontsnapte. “Ik heb meteen de 112 gebeld om het te melden. Vanaf dan ging het razendsnel en nog voor de eerste wagens van interventieploeg van de Hulpverleningszone Zuid-West-Limburg Sint-Truiden ter plaatse was sloegen de vlammen al boven aan de ramen uit. Opvallend dat er gisteren ook al en brand was,” zegt Stefan. De burenkennis beperkte zich tot een goede dag knikken in het voorbijlopen en verder was er geen contact. De baruitbaters hebben een Roemeense en Franse nationaliteit. De brand veroorzaakte op de drukke Luikersteenweg (N3) voor verkeersproblemen bij de omleidingen.  

Volgens sectorcommandant Dirk Odeurs hadden zijn manschappen bij de vorige brand nog alle lokalen en plafonds met de warmtemeter gecontroleerd of er nog eventuele kleine smeulende brandhaardjes waren. Ook de elektriciteit en gasaanvoer werd afgesloten waardoor de bar gesloten was. De inwonende dames die er werkten moesten noodgedwongen een ander onderkomen zoeken.

 “Het verslag van de branddeskundige vandaag wijst in de richting van kwaad opzet. Om die reden volgt er zaterdag nog een grondige controle van de brand. Pas dan zal duidelijk zijn wat de precieze oorzaak was,” zegt Odeurs.

De recherche van de Lokale Politie is een buurtonderzoek gestart met het oog op eventuele getuigen.

 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.