Overslaan en naar de inhoud gaan

Kasteel van Ordingen te koop...met Monopoly-geld

door Jozef Croughs
datum05/12/2019
geenreactie

De Truiense Grote Markt en het kasteel van Ordingen kopen kan binnenkort met Monopoly-geld. De Trudostad heeft voortaan een eigen versie van het populaire bordspel Monopoly, exclusief te koop bij Carrefour Market in Brustem.

Na Brugge, Gent en Antwerpen heeft nu ook Sint-Truiden als eerste Limburgse stad een eigen versie van Monopoly. Het initiatief komt van het team van Carrefour Market in Brustem om het vijfjarig bestaan van de supermarkt te vieren. En dat is een echt huzarenstukje, als je weet dat Hasbro, de Amerikaanse spelfabrikant achter Monopoly, jaarlijks maar enkele steden en gemeenten de toelating geeft om een eigen editie van het bordspel te ontwikkelen.

Franchisehouder Gerry Groven hoopt dat de Truiense editie van Monopoly vanaf volgende week in zijn winkelrekken ligt. De Grote Markt staat centraal op het spelbord en wordt omringd door straten uit elk kerkdorp. Straks kan je huizen bouwen in de Stapelstraat, Luikerstraat, Stationstraat en Schepen Dejonghstraat, maar ook in de Wilderenlaan, Gelinden-Dorp of Halmaalweg. Alleen wie in de gevangenis belandt, zal Sint-Truiden moeten verlaten...richting Hasselt.

Wie het spel wil kopen, kan nog tot en met 31 december zegels sparen in de winkel in Brustem. Per aankoopschijf van 20 euro, valt één zegeltje te verdienen. Tien zegels zijn goed voor een korting van 20 euro op de originele prijs van 69,99 euro. Het is spel is ook zonder zegels te koop. De supermarkt schenkt per verkochte speldoos ook 2,50 euro aan de Warmste Week.

© Miranda Gijsen en Jozef Croughs 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.