Overslaan en naar de inhoud gaan

Erfgoedpremies voor onderzoeks- en behoudswerken Speelhof

door Jozef Croughs
datum30/11/2019
geenreactie

Voor het behoud van enkele waardevolle monumentenpanden op het Speelhof haalt het stadsbestuur een substantieel bedrag van 114.000 euro aan erfgoedpremies binnen. Het Speelhof heeft een grote historische waarde voor Sint-Truiden. Om de erfgoedsite niet verloren te laten gaan, wil het stadsbestuur de monumenten in de zone een nieuwe invulling geven. 

De plannen hiervoor moeten nog concrete vorm krijgen, maar de stad krijgt nu  al een subsidie om enkele onderzoeks- en instandhoudingswerken te laten uitvoeren. Met het bedrag van het Vlaams Agentschap Onroerend Erfgoed zullen wij het herenhuis, de conciërgewoning, de tienenschuur, de stallingen en het poortgebouw van het Speelhofdomein aanpakken”, zegt schepen van onroerend erfgoed Jelle Engelbosch. 

De herwaardering van het Speelhof komt zo in een volgende fase terecht. Het vele studiewerk van de voorbije jaren, met onder meer een beheersplan voor de site, werp haar vruchten af om op korte termijn dit belangrijk stukje stadserfgoed gaan kunnen renoveren”, aldus nog burgemeester Veerle Heeren.

Op maandag 16 december komt Vlaams minister van onroerend erfgoed Matthias Diependaele langs om enkele van onze meest beloftevolle projecten te bezoeken.

 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.