Overslaan en naar de inhoud gaan

Een greep uit ons archief

Revalidatiecentrum Het Waterhof van Velm heeft internationale uitstraling

Het revalidatiecentrum voor honden en paarden heeft in amper vijf jaar een internationale reputatie opgebouwd. Ellen Martens, kinesiste van opleiding, richtte het enkele jaren geleden dit centrum op samen met haar echtgenoot Björn Vileyn.  Ellen richt zich voornamelijk op het revalideren van honden en Björn heeft een dagtaak aan het opleiden van jonge paarden en het revalideren van sportpaarden.

"We behandelen honden en paarden met spierziektes, verlammingen en andere letsels", verduidelijkt Ellen Martens. De honden krijgen er onder meer water- of hydrotherapie. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van een zwembad met onderwaterloopband, een massageruimte en een drooginstallatie. Met onderwatercamera's worden de bewegingen van de dieren gevolgd. '"Voor de therapie gebruiken we water van dertig graden. Om het gewicht te regelen, krijgt de hond een zwemvest. Ook de hoogte van de loopband kunnen we aanpassen. Hoe lager het waterniveau, hoe moeilijker. De loopband kunnen we vertragen of versnellen. We kunnen hem ook in hellingstand plaatsen. Om de weerstand nog te verhogen, plaatsten we jets in het bad. De moeilijkheidsgraad hangt af van de doelstelling."

Het Waterhof is de oorspronkelijke naam van de boerderij. Vermits we in het centrum voor honden ook hydrotherapie aanbieden leek het ons wel toepasselijk om deze naam te behouden.  Het deel hond bestaat uit een ‘state of the art’ revalidatiecentrum met mogelijkheid om de honden intern te laten verblijven om intensief te revalideren. " Dit concept is uniek in België  waardoor onze klanten uit verschillende Europese landen de weg naar Velm gevonden hebben," besluit Ellen. 

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.