Overslaan en naar de inhoud gaan

VDAB Sint-Truiden verhuist naar kleine markt op Stayen: “Nieuwe kantoor staat nu letterlijk korter bij de mensen”

door Jozef Croughs
datum20/06/2024
geenreactie

VDAB Sint-Truiden is verhuisd naar een nieuwe locatie. Voortaan bevindt het zich aan de Tiensesteenweg 172 bus 101-102, boven de Decathlon. Voorheen was VDAB jarenlang gevestigd op het industrieterrein. Op deze nieuwe locatie wil het werkzoekenden uit de regio Haspengouw nog beter van dienst zijn.

De verhuizing heeft verder geen impact op de dienstverlening, de openingsuren bijvoorbeeld blijven ongewijzigd. In de nieuwe locatie is er ook meer ruimte, bijvoorbeeld voor de organisatie van job-acties. “26 procent van de uitkeringsgerechtigde werkzoekenden in Limburg beschikt niet over een rijbewijs. Bij de doelgroep van niet-beroepsactieven, een nieuwe doelgroep waar we meer en meer op inzetten, stijgt dat aantal zelfs tot bijna zes op de tien. Onze vorige locatie aan de Nijverheidslaan was minder vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Met deze verhuis brengen we onze dienstverlening dichter bij onze klanten. Het is een professioneel uithangbord om trots op te zijn, werkzoekenden én werkgevers te ontvangen én zo de vele openstaande vacatures in te vullen”, zegt Joris Philips, directeur VDAB Limburg.

Volgens Günther Dauw, schepen van Lokale economie en Tewerkstelling Sint-Truiden heeft de nieuwe locatie een enorm voordeel voor heel wat werkzoekenden in de regio. “Het nieuwe kantoor van VDAB is qua bereikbaarheid beter gelegen en staat daardoor ook letterlijk korter bij de mensen. De werkloosheidsgraad is nog altijd te groot als je ziet dat vele vacatures niet ingevuld geraken. Werken is nog altijd de beste garantie om uit armoede te geraken en te blijven. Als stadsbestuur faciliteren we hierin ook via de stadsapp waarin onder meer zowel werkgevers als VDAB-vacatures kunnen bekendmaken. We hopen dat werkgevers en werknemers elkaar op die manier sneller vinden”, zegt Dauw.

Een hogere tewerkstellingsgraad zorgt er bovendien ook voor dat de sociale factuur voor onze maatschappij betaalbaar blijft. Dankzij de tussenkomst van VDAB kunnen mensen op basis van hun competenties en interesses op een duurzame manier worden ingezet op de arbeidsmarkt. “Sinds kort biedt VDAB ook opleidingen tot kinderbegeleider aan in Sint-Truiden. Dat is een mooie troef om op korte termijn mensen kort bij huis te werk te kunnen stellen”, besluit Philips.

 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.