Overslaan en naar de inhoud gaan

Fruitteler Jef Odeurs, 40 jaar lid van de Keizerlijke Commanderie

door Jozef Croughs
datum20/06/2024
geenreactie

Volgend jaar bestaat de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie 50ste verjaardag. Een van de maarschalken werd in de bloemen gezet. Jef Odeurs is namelijk al 40 jaar lid, waarvan twee jaar als voorzitter van de Commanderie.

Met zijn 37 was hij toen een van de jongste maarschalken ooit. Jef is landbouw- en scheikundig-ingenieur en velen zullen zich hem herinneren als leerkracht in de vroegere Tuinbouwschool (nu Hasp-O Stadsrand) in Sint-Truiden. Daarnaast was Jef ook fruitteler en zeer actief binnen de Belgische Fruittelersorganisatie (BFO-OFB) en de Limburgse Vriendenkring van bio-ingenieurs. Tijdens zijn actieve periode was hij ook nog lid van de Raad van Bestuur en voorzitter van de toenmalige BFV. Momenteel is hij de maarschalk met de meeste jaren op de teller.

Het was Jef Odeurs die aan de basis lag om een korf primeur fruit naar het paleis in Laken te brengen en aan de koning aan te bieden. “Ik was verrast toen ik te horen kreeg dat mij zou vieren. Ik ben geen tafelspringer, maar stond wel in de frontlinie om onze sector te verdedigen. Met de hand op hart kan ik zeggen dat ik wat de fruitteelt betreft in al die jaren heel wat kennis heb opgebouwd over fruitteelt,” besluit Odeurs.  

 

 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.