Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdacht overlijden van tachtiger in Heers: “Er leefden geiten in de woonkamer”

door Jozef Croughs
datum25/03/2023
geenreactie

In Mechelen-Bovelingen voert de lokale recherche van het Kanton Borgloon momenteel onderzoek naar de verdachte omstandigheden waarin de 86-jarige Paul P. om het leven is gekomen.  Maar het huis betreden bleek niet zo eenvoudig. Binnen liepen namelijk vijf geitjes rond. “Ze leefden in de woonkamer, midden in hun eigen mest”, zegt Rudi Oyen van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum. Hij en zijn medewerkers kwamen de dieren weghalen. “Ik ben al eens twintig varkens uit een woning gaan halen, maar dit heb ik toch nog niet vaak meegemaakt.”

Bij het openen van de achterdeur was de indringende geur van geiten tot aan de straat te ruiken. “Leven daar geiten binnen? Ongelofelijk.” De buren reageren stomverbaasd. “We kennen de bewoners wel, maar ze hadden amper contact met mensen. Het oudere echtpaar leefde vooral binnenshuis, al zag je Paul bij goed weer wel vaak buiten. De laatste tijd ging het fysiek allemaal wat moeizamer, maar hij zag er toch nog monter uit.”

Winkel

In de nacht van dinsdag op woensdag overleed de 86-jarige Paul in verdachte omstandigheden in de Gelindenstraat. Het parket Limburg startte een onderzoek op. Drie familieleden van de man werden gearresteerd en brachten de nacht in een politiecel door. Een wetsgeneesheer voerde een uitwendige autopsie uit. De oorzaak en omstandigheden van het overlijden zijn voorlopig nog onbekend. Het is ook nog niet duidelijk of er sprake is van een misdrijf.

Paul en zijn vrouw wonen al jaren in het huis dat nu verzegeld werd. “De echtgenote had vroeger een textielwinkel. We kochten daar ons ondergoed en andere kledij. Maar de zaak is al heel lang verdwenen. Ze hebben toen verbouwingen uitgevoerd”, vertelt een buur. “Maar goed ook, want hun enige dochter is na haar scheiding terug naar huis gekomen. Ze heeft een tweeling, dertigers, en een van de twee mannen woont hier

Ruzies

De dochter en haar zoon worden als vreemde vogels omschreven. De dochter gedroeg zich vaak vreemd en de kleinzoon van de overleden man zou eveneens een raar individu zijn. In de buurt zagen ze hem wel eens in de achtertuin met de geiten spelen. Met een stok in de hand holde hij achter de dieren aan en deed hij ze zelfs na. Maar het was niet altijd zo onschuldig. “Ze schreeuwden heel vaak. Het leken luide ruzies te zijn. We zeiden wel eens tegen elkaar dat het op een dag moest mislopen met die twee. Zo’n half jaar geleden zagen we Paul eens wandelen. Heel zijn gezicht en nek zat onder de krassen. Alsof hij door iets of iemand was aangevallen. We hebben meermaals tegen elkaar gezegd dat heel die situatie met de dochter en kleinzoon toch zwaar moet geweest zijn”, valt in de omgeving op te tekenen. De vrouw van de overleden tachtiger werd volgens de buren met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

© Jozef Croughs en Philip Pergens 

 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.