Overslaan en naar de inhoud gaan

Halve meter water in zorgflats van Ocura in Montenaken: twee koppels geëvacueerd

door Jozef Croughs
datum07/06/2022
geenreactie

De wateroverlast die Gingelom, Montenaken en Niel getroffen heeft is uitzonderlijk te noemen, zeker al omdat de ander randgemeenten gespaard bleven. “Het heeft ander halfuur lang onophoudend geregend zoals ik het in mijn hele leven nog niet heb meegemaakt Alle straten waar de Molenbeek passeerde werden afgesloten voor het verkeer door de overstroming”. zegt burgemeester Patrick Lismont.

In het woonzorgcentrum Ocura in Montenaken heeft het water zondagnamiddag een halve meter hoog gestaan. De Boenebeek was buiten haar oevers getreden. Twee zorgflats werden geëvacueerd en het personeel heeft de hele namiddag gepoetst. 

Directrice Ilse Lismons werd rond 14 uur zondagmiddag verwittigd dat ze naar het woonzorgcentrum in de Helebronstraat moest komen. “De Boenebeek, die vlak naast ons woonzorgcentrum loopt, was buiten haar oevers getreden. In amper vijf minuten stonden twee zorgflats, de keuken en de voorraadhal blank”, vertelt Ilse.

Meteen heeft het personeel de twee koppels van de zorgflats op het gelijkvloers geëvacueerd en naar hoger gelegen kamers gebracht. “Die kamers stonden nog leeg. Intussen was alle personeel opgetrommeld om bij te springen om het water, en vooral de modder die meegespoeld was, te verwijderen.” Intussen waren ook de brandweer en het medisch interventieteam aanwezig. “Het waterpeil is gelukkig vrij snel beginnen zakken waardoor we het noodplan niet hoefden op te startten”, zegt de directrice. Tot ’s avonds heeft het personeel doorgewerkt om zowel de keuken als de logistiek waar de stocks lagen opgeslagen te vrijwaren en klaar te krijgen om maandag opnieuw op te starten.

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.