Overslaan en naar de inhoud gaan

Sint-Truiden trotse middagstad van 1000 km voor ‘Kom op tegen kanker’

door Jozef Croughs
datum24/05/2022
geenreactie

Tijdens het Hemelvaartweekend, tussen 26 en 29 mei, fietsen 2000 wielerliefhebbers voor de elfde keer de 1000 km van Kom op tegen Kanker. Dagelijks leggen de renners twee etappes af van 125 km. Vertrekkende vanuit gaststad Mechelen doorkruisen de pelotons een groot gedeelte van Vlaanderen.

Op 27 mei komen de meer dan 2000 renners op adem in middagstad Sint-Truiden. Omstreeks 11.30 uur worden de eerste deelnemers verwacht aan de Veemarkt aan de Speelhoflaan en worden onthaald en aangemoedigd door duizenden supporters en sympathisanten met de Warmste Erehaag. In het evenementendorp op de veemarkt zal het tussen 10u en 16u bruisen van de gezelligheid. Jong en oud kan er terecht voor allerlei activiteiten zoals de streekproductenmarkt, straatanimatie, drank- en eetstandjes, springkastelen, kinderanimatie en er zijn leuke optredens van onze lokale muziekgroepjes.

“De opbrengst van de vierdaagse gaat integraal naar wetenschappelijk kankeronderzoek”, verduidelijkt Stijn Vanoirbeek, schepen van Sport en Lokaal gezondheidsbeleid. “We zijn enorm vereerd dat we dit mooie initiatief in onze stad mogen verwelkomen en zo ons steentje kunnen bijdragen aan de strijd tegen deze vreselijke ziekte. Voor de verkeersveiligheid wordt de N722 tussen het WZC Meiland en de N80 Expresweg in beide richtingen afgesloten en voorbehouden als parking”, besluit de schepen. 

 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.