Overslaan en naar de inhoud gaan

BelOrta Bloesembar sluit af met geslaagde Bloesemwalk voor honden

door Jozef Croughs
datum16/05/2022
geenreactie

Onder en stralende zon werd zondag de boostereditie van de BelOrta Bloesembar in Velm afgesloten. Als afsluiter was er zondag voor de eerste keer een hondenwandeling. 526 viervoeters met hun 300 baasjes stapten onder de stralende zon het uitgestippelde parcours van 3 km af. 

In totaal bezochten 40.000 bezoekers de site waarvan 8.000 mensen de uitgestippelde wandeling hebben gewandeld. Haspengouw Culinair was ook een groot succes: de vijfavonden avonden, met 500 tafelgasten en vijf topchefs waren op minder dan week uitverkocht.   

Els van de Lisdonk uit Merksplas had het vernomen via vrienden. “Het is de eerste keer dat ze hier zijn. Via mijn vriendin was ik ingeschreven samen met nog een aantal leden van onze Bulterriër club. Haspengouw is een zeer mooie streek om te wandelen tussen de plantages en zeker voor herhaling vatbaar,” zegt Els. Voor Christel Renckens was het een thuiswedstrijd. “Uiteraard kennen wij het de Bloesembar maar de hondenwandeling was nieuw. Een super concept, heel goed georganiseerd en fijn om de vragenlijst op te lossen. Wij zijn heel blij met de doggybag. Het was wel wat te warm, onze Chihuahua’s Milo en Zivo zijn super flink geweest, alhoewel we ze toch met de regelmaat hebben moeten dragen. Na de wandeling werden de honden goed verwend met koelwater en als blijvende herinnering een mooie foto door de hondenfotograaf,” besluit Christel.

Om 17 uur startte de Closing Party. Tot 22 uur galmde de muziek door de velden met DJ Frank Mellemans.

 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.