Overslaan en naar de inhoud gaan

Chiro Brustem houdt eerste ‘online’ Chiro in haar geschiedenis

door Jozef Croughs
datum16/03/2020
geenreactie

Chiro Sint-Christina Brustem heeft zaterdag geschiedenis geschreven. Net als de handel en horeca zijn ook de jeugdbewegingen vanwege het Corona-virus door de federale regering aan banden gelegd. “Wij zijn niet bij de pakken blijven zitten en na een paar uur brainstormen met de voltallige 25 leden van de leiding werd besloten om via Facebook onze 200 clubleden thuis te animeren.

Veel was niet nodig, buiten een paar smartphones, om er een geanimeerde namiddag van te maken. Wij plaatsten een oproep op onze Facebookpagina ‘Chiro Brustem’ dat onze leden vanaf 15 uur via de live-streaming via hun smartphone, iPad of Laptop de weddenschappen konden volgen. Ze mochten voorstellen formuleren of aangeven die wij dan in wedstrijdvorm met de leiders live zouden afwerken. Ook het meebepalen wie de winnaars en de lozers waren behoorde bij de taken. Er werd massaal en positief op gereageerd door de leden en vooral ook door de ouders. En wij als leiding van de Chiro hebben ons geamuseerd en zo een antwoord gegeven op het Corona-virus,” zegt hoofdleider Remco Schoofs.

Helaas kan niet alles kan online worden opgelost. De leiding heeft ook vergaderd over een nieuwe datum voor onze Bonte Avond. “Jammer genoeg moeten wij kiezen en zal de pasta-avond dit jaar worden afgelast.  Omdat wij graag voorrang geven aan onze Bonte Avond en wij geen extra kosten willen maken. Exacte informatie wordt later via mail medegedeeld, “besluit Remco.

 

 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.